Alla inlägg under mars 2009

Av Lazarus - 18 mars 2009 10:28

Ska strax gå ut och rensa i trädgården. Snön är i stort sät borta och jag hoppas det stannar vid det. Nu vill jag ha vår. Har säkert över 200 frön som kommit upp i lådor inne och de behöver sol. Mycket sol och värme. Då blir det både blommor, ca 10 olika tomater, grönkål, meloner, gurkor, chili, paprika, basilika och mycket annat ute framöver.


Av Lazarus - 17 mars 2009 10:46

Efter många år

Ett kort möte vi fick

Jag möte din blick

Och såg i ögat din tår

 

Vi pratade om

Gamla tider som var

Och hur snabbt åren far

Vad var det vi lämnade bakom

 

Till slut sa vi adjö

Och gav oss en kram

En liten kyss utan harm

En gång var du min mö

 

Nu har vi varsitt liv

Där åren har gått

Ett liv som har mycket på sin lott

Och du är fortfarande attraktiv

 

Vi kanske aldrig ses mer

Men vi har våra minnen

Vi är i våra sinnen

Vi tänker och vi ler


Av Lazarus - 15 mars 2009 09:17

Efter att den s k juryn röstat tänkte jag redan ut rubriken för dagens blogg: Fel låt vann. Men sen kom ju vi, d v s svenska folket och ställde allt till rätta igen.

RÄTT LÅT VANN !

Marlena har en otrolig röst och utstrålning. Om sen övriga Europa inte gillar den så kan man inte göra mycket åt det hela. För frågan är ju om vi ska skicka en låt som vi tror alla andra gillar eller ska vi skicka en låt som vi gillar?

Och jag hade ju lite rätt igår. Marlena vann. Konstigt att Måns fick så lite av svenska folket. Man riktigt såg hur ledsen han var.Toktjejen Caroline var dock hur glad som helst fast hon inte vann. Skönt att det inte är main stream all the way.

Och precis som jag trodde så skulle EMD få mycket röster av folket, tyvärr. Emilias låt tycker jag var bättre den här gången än förra gången jag hörde den. En låt att bli glad av. Agnes var däremot en besvikelse. Man hörde henne ganska dåligt och sen rörde hon sig för lite. Där har hon lite att träna på. Men det kanske inte är så lätt att göra en Perelli-look-alike.

Till sist ska jag naämna Heat. Ett gäng som verkligen lagt ner lite jobb på sitt scenframträdande. Mycket bra.

Av Lazarus - 14 mars 2009 11:47

Jag brukar ju skriva om hur det har gått i melodifestivalen. Idag tänkte jag skriva hur det går ikväll så slipper ni ju titta ;-)

1. Måns Zelmelöw, Agnes och Malena Ernman. De står för en klass för sig. Nackdelen med Måns är att han inte är känd i Europa. Fördelen är att tjejerna röstar på honom för hans enorma utstrålning. Malenas låt är ju bara för bra. Desutom har hon utstrålning, som jag hoppas hon använder sig av. Agnes har gjort en bra låt, som dock tyvärr inte blir en Euopahit. Det finns 1000 sådana låtar redan.

4-6.Sen tror jag att Carolina af Ugglas och Sofia kommer. Sofias låt är en riktig hit och kan klart slå i Europa. Även Emilia har gjort en av sina bästa låtar någonsin. Kanske slår sig Sara Dawn Finer in här också

7-11. HEAT har en bra låt, men lite för mycket 80-tal. Alcazar har som vanligt gjort en cover på sig själv och Molly Sandén är lite för seg. EMD till sist kan ju överraska. Inte för att låten är bra, utan att det är för många tjejer som har mobiltelefonen i högsta hugg.

Så, det var mitt tips. Mest hoppas jag förstås på Malena. En superlåt som slår även i Europa.

F-n nu haglar det väl av skratt på bloggen i morgon när det visar sig att jag har totalt fel. Ha en trevlig kväll.

Av Lazarus - 12 mars 2009 11:49

Har funderat lite på alla lokala tidningar som finns i Sverige. M a o undantar jag kvällspressen och de stora morgontidningarna. Men alla andra. Ta idioten som sköt 15 personer i Tyskland igår. Står det något i vår lokaltidning, Eskilstunakuriren?  Nja, lite mitt i.

I bl a Dafurprovinsen och även i andra afrikanska delar dör människor i massor dagligen. De svälter ihjäl och då är barnen särskild utsatta. Skriver man något då? Nja, lite ibland. Verkar mest för att fylla ut tidningen som man köper in en artikel från t ex TT.

För någon vecka sedan brann delar av stadshotellet i Eskilstuna ner, ingen dog ( vad jag hört ). Stod det något då? O ja, massor. Första sidan, sidor i tidningen och upprop på stan i flera dagar.

Är inte vi människor cyniska så säg.

Av Lazarus - 10 mars 2009 17:13

Läser just att 12000 barn är skuldsatta av olika anledningar. Nåja, huvudanledningen är at deras föräldrar inte betalar det dom ska. T ex skolkort, läkare, tandläkare, mobil eller vad det nu kan vara. Dessutom har de mage att skriva över bilen på barnen som sedan får dras med felparkeringar och trängselskatteavgifter. När barnen sen blir arton år knackar fogden på dörren och kräver barnen på de pengar deras föräldrar har slösat.

Det är ta mig fan fördjävligt! Skärp er! Era barn är värda mycket mer än så. Till att börja med kanske ärliga och bra föräldrar.

Av Lazarus - 10 mars 2009 09:34

Idag snöade det igen. Förra året hade vi redan plockat blåsippor och gräslöken var 1 cm hög. T o m rabarbern hade kommit upp. Nu verkar våren ha glömt att ställa väckarklockan.

Enda solstråle man ser just nu är ett av barnbarnen som kom igår. Han bara ligger där och skrattar så fort man visar sig.


Presentation

Omröstning

Vinket program är bäst?
 Allsång på Skansen
 Allsång på Liseberg
 Ser inte dom programmen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards