Alla inlägg under juni 2008

Av Lazarus - 14 juni 2008 14:15

Nu är klockan 14.15 och jag har inte tagit mitt eftermiddagskaffe än.Har nyss ätid ris och en stuvning på diverse grönsaker, bacon och lever. Dessförinnan tvättade jag fönstren till vår pensionärskuvös samt en del andra fönster. Nu tycker du säkert att jag är en ren knäppboll. Men jag kan inte rå för att jag gillar ris, lever och att tvätta dessa fönster. Det regnar dessutom runtom, men inte här-än. Det är svart i flera väderstreck. Av någon anledning klarar vi oss dock ganska ofta. Jag tror det beror på det omgivande landskapet. Men som det ser ut just nu så kan regnet bara inte undvika oss. Men det gör inget. Det jag mest är rädd för är att det blir åska när Sverige spelar ikväll. Det skulle vara fördjävligt.

Av Lazarus - 13 juni 2008 19:20

Jag gick tidigare från jobbet. Tanken att frugan åkt till svärfar och att det kanske änder det oundvikliga de närmaste dagarna gjorde att jag gick tidigare från jobbet. Det gick bara inte att tänka klart.

Det är så man skäms. Jag ringde klockan 15 då frugan var på sjukhuset hos sin pappa. Hon sa att han hade frågat efter mig. Varför åkte jag inte med? Troligen för att jag var rädd för att möta någon som frågade " jaha, och vem är du?". Jag vet inte. Visst det beror mycket på att någon måste hålla ställningarna hemma och att det är fotbolls-EM. Men ändå. Svärfar frågar efter mig. Det gör mig mycket glad. Tyvärr kommer jag nog aldrig att kunna återgällda det.Hoppas han hade samma positiva tankar som jag har om honom. Jag tror det. Vi hade mycket gemensamt. Vi var lite av samma andes barn. Jag ryser och fäller en tår, ensam här men en dator och en fotbollsmatch ( Italien - Rumänien ) . Men jag är stolt och glad. Svärfar frågade efter mig! Ha det bra gubben, Jag älskar dig. Men det vet du säkert. Det gör ju alla i vår släkt. Det går inte att vara arg eller ledsen på en MAN som alltid ställde upp på de sina. Vi ses igen, vänta på mig. Puss och kram.

Av Lazarus - 13 juni 2008 00:00

Jaha, då var man FF i ca 3 veckor. Frugan har åkt till svärmor för att svärfar är så dålig nu. Hon frågade om jag ville följa med. Men jag avstår. En liten anledning är all fotboll som är på TV just nu samt allt jobb jag har på jobbet. Men den stora anledningen är att jag vill komma ihåg min svärfar som han var. En klippa i familjen. En som alltid ställde upp. En som alltid var snäll och tog hand om de sina. Jag är väl lite blödig, men så är det. Nu har jag kvar den bild jag vill ha och får redan en klump i halsen varje gång jag tänker på vad som troligen händer inom de närmaste dagarna. Den största klumpen beror dock på att 2 av mina barn bara bor runt hörnet. Så när det oundvikliga händer måste jag ta hand om dom. Samtidigt som jag vet att frugan, svärmor och alla andra i släkten kommer att må lika pissigt. Det är en djävligt tung tid just nu och då är det, hur konstigt det än låter, bra med fotboll på kvällen. Det tar för en stund bort tankarna till en del. Och vad gör man annars när det är FF? Pizza, Hamburgare och chips? Nix, jag brukar passa på attbara äta sånt som jag vill. T ex Lever (!), fiskbullar och ris, massor av pasta i olika former ( gärna med ägg, bacon, lök, champijoner o l ). Kanske kåldolmar. Vi får se. Jag har bara 1 timme på mig från det jag kommer hem tills fotbollen börjar. Under den tiden ska maten lagas, blommorna ute vattnas o s v.

Av Lazarus - 11 juni 2008 19:13

Behövde nya dataglasögon. Firman betalar. Då passade jag på att köpa nya glasögon och solglasögon också. Optiker måste ju vara miljonärer hela bunten. Vet du vad han ville ha för mina 2 par som jag måste betala själv?

Nästa 14.000:- Det är ju inte klokt. Och hur länge räcker dom? Ja, kanske 2-3 år. beror lite på hur ögonen förändras. Linser kan jag inte ha så det är ju kört också. 14.000:- . Det är ju en kanonresa för 2 till varmare länder. Eller 50 flaskor enkel Whisky. Men dom dricker väl optikern upp nu.

Av Lazarus - 11 juni 2008 00:00

Tänk så skönt att man är kass på att tippa. Tack Zlatan, tack Petter, Henke, Isak och alla andra. Det gjorde ni bra, även om motståndet inte var det bästa. Eller rättare sagt så gjorde ni dom dåliga. Taktiken att försöka lura upp er funkade inte mot taktiken att låta grekerna kasta gris på egen planhalva. Starkt att inte gå på det. Men sen är det tydligen som vanligt de senaste 10-15 åren att Sverige är bäst när det gäller.


Av Lazarus - 10 juni 2008 00:00

Jaha, då blev man ett år äldre idag. Firade gjorde vi redan för några dagar sedan. Det är ju nästan kriminellt att lägga fotbolls-EM när jag fyller år. Men jag är ju inte i stånd att påverka det så mycket, så jag flyttade firandet istället. Det går ju inte att bli störd när Sverige spelar mot grekerna i kväll. Men jag är rädd att vi bara får max 1 poäng med oss. Mitt tips är 1-1 eller 1-2. Hoppas jag har fel. Har sett nästan alla matcher hittills och tycker väl att matcherna mellan Tyskland och Polen samt Holland och Italien var de mest sevärda hittills. Däremot var ju Frankrike-Rumänien rent katastrofalt dålig. Men jag väntar väl med att utse det andra finallaget. Det ena tror jag blir Tyskland, om de inte missar i semifinalen.

Och tack min svägerska för att du grattade mig idag. Kul att du kommer ihåg det. Jag är mycket sämre på det. Kommer knappt ihåg min egen.

Av Lazarus - 9 juni 2008 00:00

Nu blir det några tuffa veckor.

ca 7,00-16,00 Jobba

17,00 äta,

17,30 vila,

18,00 Se på fotboll

18,45 vattna landen

19,00 se på fotboll

19,45 vattna klart landen

20,00 duscha

20,40 göra thé och mackor

20,45 se på fotboll

21,30  borsta tänderna

21,45 se på fotboll

22,30 gå och lägga sig och läsa

23,00 sova

Så kommer det att rulla på nu varje vardag när det är fotboll på TV. Snacka om nörd.

Av Lazarus - 8 juni 2008 13:08

Varför inte sätta ett värde på livet

Ett värde som är högre än nu

Det måste vara mer än drivved

Vad säger och tycker du.

 

Öga för öga och tand för tand

Det är inte i Sverige längre sant

Ett människovärde som ingen får röra

Det kanske gör att bättre oss kan föra

 

Om någon dödar en annan

En rattfull bedömer helt fel

Ska han då fortsätta att dricka ur livets kanna

Eller ska han läggas in för livet hel

 

En langare han dödar på sikt

Tar betalt för en liten knarkvikt

Säljer sitt dödliga gift

Och ser till att unga far ut på drift

 

Nej i regel släpps dom ut ganska snart

Det var ju inte fyllot som dödar

Det var bilens fel och fart

Trots att släkten för alltid får blöda

 

Även langaren klarar sig bra

Pundaren var ju inget att ha

På grund av en bra advokat

Och advokaten kammar hem pengar på fat

 

Men om du skulle stjäla från någon rik en

Då får du ingen nåd

Då är rätten och juryn rätt sniken

Och du får aldrig mer råd

 

Visst blir man rätt bitter

När pengar är mer värd än livet

När dom som allt besitter

Är det rätt att man så på det ser det. .

 

                                            Lazarus juni-08

Presentation

Omröstning

Vinket program är bäst?
 Allsång på Skansen
 Allsång på Liseberg
 Ser inte dom programmen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards