Alla inlägg under december 2008

Av Lazarus - 25 december 2008 10:14

Mitt snart ( om några dagar ) tvååriga barnbarn sa att tomten skulle komma och att han då skulle å russin. Vi pratade om det i ca en vecka. Jag försökte framställa tomten som snäll, så att hon inte skulle bli rädd. Det hade varit en tomte på dagis, och han var tydligen snäll. Vi hade dessutom julklapps utdelningen på förmiddagen så att hon skulle få sin vanliga skönhetssömn efter lunch och sen vara vaken igen till Kalle Anka.

Nåja, som vanligt skulle jag ju snabbt gå till ICA för att jag hade glömt köpa en sak. Jag gick ut genom dörren och in i tvättstugan från utsidan. Ett snabbt ombyte, ut igen och ringde på ytterdörren.

Där öppnar världens sötaste unge med en kopp russin i sina händer. Ögonen var stora som dasslock av förvåning. Det var en syn jag aldrig kommer att glömma. Bara jag tänker på det kommer tårarna. Hon var så otroligt söt med sin russinkopp som tomten skulle få. Det var för mig julaftonens största behållning.

Av Lazarus - 22 december 2008 09:51

Om vi inte hörs, ses eller skriver till varann så

önskar jag dig en

Riktig God Jul och ett riktigt Gott Nytt År

Av Lazarus - 22 december 2008 09:48

Jag känner någon som arbetar med små/mindre barn. En dag när pappan skulle hämta barnet började de prata om att entomte varit på förskolan den dagen och att hon blev lite rädd.

- Nej, men du är väl inte rädd för tomten. Vi var ju i skogen med ficklampa hos trollen i förrgår och då var du ju inte rädd.

- Nej, det var jag inte. Och vet du vad fröken? Då hittade vi en julgran....

Ridå.


Av Lazarus - 22 december 2008 09:17

Jag sa till frugan att hon skulle få en väldig trevig present i år. Vet du vad hon svarade?

- Jag kommer att sakna dig!


Hmmm ????


Av Lazarus - 21 december 2008 09:05

Junie och jag har skrivit lite kommentarer till varann. Fick just en lång kommentar som jag först inte tänkte lägga ut. Jag gjorde det dock av den anledning att jag haft liknande tankar som kan göra mig helt tokig och det är var universum börjar och vad finns bortom universum. Var tar det slut. Finns det något slut? Är vi i centrum av universum eller i ena änden?  Dessutom i sammanhanget undrar jag ofta över vad som är stort och vad som är smått. Kan det vara så att, vilket jag tror, bara vi människor uppfattar oss som stora och intelligenta? Tänkt dig myror och andra småkryp. De är som folk var för 500 år sedan. De tror att världen slutar vid horisonten, d v s så långt de kan se. Kanske är vi alla myror i en värld som är oändligt mycket större än vi tror. Och var finns alla rymdvarelser? De finns. De måste finnas. Varför skulle det vara så att det finns 4 miljarder små myrmänniskor på en liten kula när det finns så oändligt många fler kulor. Varför tror vi att vi vet allt? Nåja, det mesta i alla fall. Det trodde dom för 500 år sedan också. Bara 50-100 år sedan trodde man att åderlåtning och lobotomi var ett bra sätt att läka folk på. Det är ca 30 år sedan man ansåg att datorer aldrig kommer att användas till annat än på universitet och laboratorier. Min första dator för 16 år sedan hade en hårddisk på 270 Mb och ett minne på 8, vilket datakillen på vårt jobb ansåg att jag skulle klara mig mycket länge på....

Vad vet vi om 100 år? Vad vet vi om 500 år? Kanske att vi bara är små myrmänniskor i en oändligt mycket större värld än vi nu tror.

Börjar man tänka så, kan man bli tokig. I alla fall jag, som alltid vill veta allt.


Av Lazarus - 20 december 2008 09:22

Skulle just ut och gå för första gången på länge. Lovade det igår i något svagt ögonblick. Kl 10.15 börjar ju en lång TV-dag med massor av sport. Därför tänkte jag röra på mig lite innan dess. Tittade ut och allt såg sådär lagom trist och grått ut. Började på en ritual innan jag tänkte gå ut. D v s gå på muggen, byta kläder, sätta på skor, ta fram MP3-spelaren mm. Öppnar dörren och vad ser jag?

Det har börjat regna!

Vilken otur  ;-)

Av Lazarus - 19 december 2008 15:58

Är inte Amerika en otroligt....konstigt...land.

Såg ett TV-program om en tjej som delvis gjort om sig till en kille och sedan fött ett barn. Han/hon har tydligen tagit bort brösten och ätit Testosteron. Vilket enligt amerikansk lag räck ( räcker dock inte i Sverige ). Sedan visade det sig att hans fru inte kunde få fler barn så hon/han åtog sig "arbetet". I programmet visade man flera personer som nästintill ville mörda honom för det han gjorde. Man spelade inte olika fåniga filmer på nätet mm mm. Har inte folk annat att göra. Om dom vill ha barn så låt dom sköta det bäst dom vill. Att inte ha ett jobb att gå till, vilket många amerikaner inte har, måste väl vara värre. Att ha en rådande finanskris är ju också värre. Låt folk som inte gör illa andra vara!!

Senda har vi pappan i samma land som har döpt en av sina barn till Adolf Hitler. Om jag inte minns fel i hastigheten har han döpt en annan till Himmler och en tredje till Aryon nation. Här kan man prata om barnmisshandel. Eller har han tänkt som Johnny Cash pappa i låten "My name is Sue? Vad ska hända med det stackars barnet framöver?

Av Lazarus - 18 december 2008 11:51

Håller på att städa en del i mina lådor och hittar kort på mina gamla flammor från skoltiden. Oj, oj, oj vad man tycks ha varit populär. Nåja, det var väl lite så på 60-talet. Jag kastade alla bilder, men hade svårt att kasta ett. På den tiden fanns det 2 tjejer som låg i en klass för sig. Det var hon och min blivande fru. Nåja, resten kan du ju räkna ut själv. Men den tjejen var också något speciellt. Tänk, det är snart 40 år sedan...

Presentation

Omröstning

Vinket program är bäst?
 Allsång på Skansen
 Allsång på Liseberg
 Ser inte dom programmen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards