Alla inlägg under maj 2008

Av Lazarus - 18 maj 2008 13:11

Vad är en månad?

  • Tiden mellan 2 löningar
  • Ett månvarv, nåja nästan i alla fall
  • Har man semester är det ofta en fantastisk tid
  • En tolvte del av året
  • 30 dagar
  • 720 timmar
  • 43200 minuter
  • 2592000 sekunder
  • 3024000 hjärtslag om hjärtat slår med 70 slag
  • 4 veckor
  • En lång tid om man väntar på något gott.
  • En mycket kort tid om läkaren ger dig en månad och inte mycket mer.

Det är vad svärfar har fått av sin läkare. Jag hoppas dom gör hans sista tid så bra det nu går. Undra hur man själv skulle känna sig om man fick en sådan dom. Det värsta är att man inte kan göra något. Jo, det finns en sak vi kan göra. Stödja Cancerfonden så att, om inte vi, så våra barn kan dra nytta av all forskning som pågår.


Av Lazarus - 17 maj 2008 20:19

Kollar just nu på ett program om Laaae Stefanz. Nu kanske du undrar vem det är . Men det är ett kanonbra dansband.  Det finns mängder av bra dansband, men tyvärr är svensken ingen vän av sin egen musik. I t ex Italien, Spanien, Portugal, Tyskland, Österrike och många fler länder ser  man  upp till både sin musik. sin släkt och sin kultur. Jag tror vi missar något mycket, mycket viktigt just nu, D v s att bevara vår kultur. Dansband, gammaldans och husmankost tappar vi bort. Tyvärr är det Sveriges kultur som vi tappar helt och hållet. Nej, bevara vår kultur och...

  • Lyssna på dansband
  • Lyssna på gammaldans
  • Ät svensk husmanskost ( vill du ha tips så hör av dig. )

Inget ont om invandrare, om nu någon skulle för för sig att jag skulle ha något emot invandrarer.. . De tillför enormt mycket, men vi måste även bevara vår egen kultur. Den får bara inte försvinnna.

Om bara 24-50 år är vi ett så mångkulturellt samhälle så vi tycker att uteserveringar, pizza mm tillhör vardagen, vilket vi ska vara tacksamma för. Vi, lite tröga svenskar behöver en liten knuff framåt. Men snälla, hglöm inte vår egen kultur.

Av Lazarus - 17 maj 2008 12:25

Äntligen har man deklarerat. Jag begärde och fick uppskov p g a diverse resor mm. Trots det väntar man till sista dagen. Varje år grämer man sig vöer 1 timmes arbete. Det är egentligen helt sjukt. Det är ta mig fan som att gå till tandläkaren. Och jag har inget fuffens för mig, är bra på matte o s v. Jag vet inte vad det är. Kanske bara det tråkiga att behöva räkna ut allt. Aktier, bilresor, hus , mm mm. Men nu är skiten klar och jag kan börja med maten. Ja, jag har varit ensam sen i onsdags eftersom frugan besöker sin svårt sjuke pappa. Får se hur länge stackarn måste lida. Det är så djäkla svårt att veta att något så konstigt som Cancer kan förstöra en fantastisk bra pappa, svärfar, man, morfar, gammelmorfar, farfar. Skit är det, och djäkligt tråkigt. Men tyvärr så har vi inte evigt liv.

Av Lazarus - 16 maj 2008 00:00

Hur kan någon ha förtroende för detta gäng som nu sitter och "regerar". Det är nästintill komiskt. Genom alla år har man fått höra att moderaterna är stora vänner av polis och försvar. Vilka är det nu som verkligen nedrustar dessa enheter ? Moderaterna

Folkpartiet har alltid värnat om skola och omsorg. Två enheter som nu verkligen får stryka på foten.

Igår sa man att förslaget om tvångsavgift till A-kassa på 433:- gynnar facken. Detta kommer från Moderaterna.

Vart är vi på väg? Vågar ingen stå för sina åsikter längre. Just nu verkar det som om ideologier är ett främmande ord och man kör från ena dan till nästa med diverse konstiga utspel.

Det komiska är också att bönderna, Centerns vänner, får det bättre p g a högre priser. Men det är ju inte Centerns förtjänst utan det faktum att vi odlar mat för att använda det som drivmedel. Ett drivmedel som från ax till limpa är mer miljöfarlig än bensin.

Idag kunde man dessutom läsa att inflationen är den högsta på 15 år.

Jag brukar ibland skicka fredagsskämt till mina vänner.. Det här får duga för denna vecka. 3 riktiga skämt i en Allians.


Av Lazarus - 15 maj 2008 00:00

Man ska nog inte äta så mycket. Den här veckan var jag först på konferens från 11 på måndagen till 14 på tisdag. Mycket mat blev det. Dessutom en hel del vin till maten. På tisdagskvällen blev det krogen med diverse Whiskyprovning, vin och ännu mer mat. Sen åkte frugan till svärmorsan för att svärfar är mycket dålig. Vad gör jag då? Jo steker 600 gram nötfärs med en halv purjolök, 2 stora vitlöksklyftor och färsk spenat. Blanda det sedan med ca 700 gr. spagetti. Lugn, jag åt inte upp allt utan fick några matlådor också, men jag åt ändå för mycket. Ska försöka äta något lätt ikväll. Annars rullar man väl fram snart.

Av Lazarus - 12 maj 2008 00:00

A blonde teenager, wanting to earn some extra money for the summer, decided to hire herself out as a 'handy-woman' and started canvassing a nearby well-to-do neighborhood. She went to the front door of the first house, and asked the owner if he had any odd jobs for her to do.


'Well, I guess I could use somebody to paint my porch,' he said, 'How much will you charge me?'

Delighted, the girl quickly responded, 'How about $50?'


The man agreed and told her that the paint brushes and everything she would need was in the garage. The man's wife, hearing the conversation said to her husband, 'Does she realize that our porch goes ALL the way around the house?'

He responded, 'That's a bit cynical, isn't it?'

The wife replied, 'You're right. I guess I'm starting to believe all those dumb blonde jokes we've been getting by e-mail lately.'

Later that day, the blonde came to the door to collect her money. 'You're finished already?' the startled husband asked.


'Yes,  the blonde replied, and I even had paint left over, so I gave it two coats.'


Impressed, the man reached into his pocket for the $50.00 and handed it to her along with a ten dollar tip.


'And by the way, ' the blonde added, 'it's not a Porch, it's a Lexus.'

Av Lazarus - 12 maj 2008 00:00

Två vänner från en norrländsk by (Bengan å Kjelle) sitter på den lokala pizzerian och snackar en eftermiddag.
 
Kjelle säger rätt som det är:

- Jag är trött på att slita ute i skogen, jag skall tamejtusan skaffa mig en utbildning via Komvux och få ett bra och välbetalt arbete!

Bengan tyckte det lät som en bra idé och en stund senare lämnar de pizzerian.

Dagen därpå går Kjelle till Komvux och får träffa en studievägledare som som anmäler honom till fyra kurser:
Matematik, engelska, historia och logik.

- Logik? säger Kjelle. Vad är det?

Studievägledaren säger:  - Jag skall förklara. Äger du en gräsklippare?

- Japp.

- Eftersom du äger en gräsklippare, så borde du logiskt sett ha en trädgård.

- Det stämmer, jag har en trädgård.

- Eftersom du har en trädgård, så borde du logiskt sett ha ett hus.

- Ja, jag har ett hus.

- Och, eftersom du har ett hus, så borde du logiskt sett ha familj.

- Jag har en familj.

- Eftersom du har en familj, borde du logiskt sett ha en fru.

- Ja, jag har en fru.

- Och eftersom du har en fru, så borde du logiskt sett vara heterosexuell.

- Jag är heterosexuell. Det är fantastiskt att du lyckades att få reda på allt det där bara för att jag äger en gräsklippare!

Kjelle anmälde sig till kurserna, tackade och skakade studievägledarens hand och skyndade sig till pizzerian för att träffa Bengan och berätta för honom om sitt nyvunna studieintresse.

Han berättar om sin utbildning, och hur han anmälde sig till de fyra kurserna, matematik, engelska, historia och logik.

- Logik?  säger Bengt, Vad är det?

Kjell säger:

- Jag skall förklara.. Äger du en gräsklippare?

- Nääe.

- Vafan Bengan! Är du bög??  

Av Lazarus - 12 maj 2008 00:00

Jaha, då var det en ny vecka. Ska snart åka på konferens i dryga dygnet. Inte så kul som det kanske låter för en del. Hårt jobb fram till 18. Därefter förhoppningsvis en skön bastu och en pilsner och därefter käk. Sen är klockan säkert 22. Har man sen tagit med sig "Änglar och "demoner" så lär det säkert bli någon timme med den boken. I morgon fortsätter vi till lunch. Därefter får jag se om jag åker hem eller till jobbet. När jag kommer hem ska det ju ändå bara packas om för resa till Danmark onsdag-torsdag. Och sen är det fredag igen. Här går det undan. Skulle egentligen besökt Belgien och Hollan nästa vecka, men har skippat det. Svärfarsan mår inget vidare och då är det bättre att frugan åker till honom. I så fall får jag hålla ställningarna hemma. Nu på våren måste det ju vattnas dagligen.

Presentation

Omröstning

Vinket program är bäst?
 Allsång på Skansen
 Allsång på Liseberg
 Ser inte dom programmen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards