Alla inlägg den 12 juni 2009

Av Lazarus - 12 juni 2009 15:05

Vad jag menar är att ignaturen gubbfan kommenterar mitt inlägg om Piratpartiet. Men anledning av det kanske jag ska förtydliga mig och min syn på det hela.

  • Man ska inte få ladda ner något som någon anan tillverkat. Vare sig det är musik, text eller något annat. Ett arbete är ett arbete, vare sig man arbetar som murare, kontorist eller artist. Det måste vi acceptera. Det gör dick inte PP utan vill ha helt fri nedladdning. Själv får PP´s EU-delegat ca 90.000:- per månad plus en massa andra omkostnader betalda till en total summa av ca 4.000.000:- SEK. Vad skulle han säga om någon annan tog hand om dessa pengar?
  • Patent ska vara kvar. Och här är det lite lustigt det att gubbfan också tycker det, men att piratpartiets nye EU-delegat är kraftigt emot det. Hmm. Men det är ju som så att en del patent kostar otroligt många miljoner att ta fram. Om någon tar fram en ny produkt som är unik så vill han ju självklart ha betalt för sina kostander. Sen får PP säga vad de vill.
  • Staten ska inte kunna kolla vad man själv tittar på för sidor, så länge man inte är misstänkt för något brott. Här tror jag att jag skiljer mig från både gubbfan och PP. Men jag tror att båda anser det vara OK i de fall det gäller mord eller barnpornografi. Eller? Var ska vi då sätta gränsen? Brott som brott anser jag. För att vara krass: Om din fru eller dina barn blev utsatta för något brott och det fanns en möjlighet att lösa det genom att gräva i nätet och IP-adresser. Skulle du då neka polisen detta?
  • Det är inte bara dagisbarn som laddar ner. Nedladdningen går långt upp i åldrarna. Jag skulle kunna ge dig exempel, men avstår.

Hoppas att detta har klargjort min ståndpunkt lite mer. Har läst artikeln du hänvisar till. Det enda jag är lite emot är att en del artister tjänar sjukt mycket på sina låtar, men å andra sidan gör ju fotbollsspelare det också, så jag tror det beror på lite avundsjuka.

Och till sist. Man sa innan lagen trädde i kraft att det inte kommer att göra någon skillnad i försäljningen. Då är ju frågan varför den gått upp med 20% den senaste tiden?

Presentation

Omröstning

Vinket program är bäst?
 Allsång på Skansen
 Allsång på Liseberg
 Ser inte dom programmen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards