Alla inlägg den 5 januari 2008

Av Lazarus - 5 januari 2008 11:07

Ibland är det tur att man har bloggen att skriva av sig på. Igår fredag stod vi på jobbet och fikade. Det hela startade med att vi diskuterade olika julbelysningar och vilka som hade mer eller mindre. Sakta gled vi över i olika hustyper och storlekar i Södertälje. Vi kom bl a fram till att ”osvenskar” , d v s vissa av våra invandrare inte har gardiner och blommor framför fönstren, vilket gav till resultat att man kunde se in och se gubbarna sittandes i ett rum och tanterna i köket vilt babblandes. Jag tycket då att det är väl bara att låta dom göra som dom vill. Men se det gick inte. Jag frågade varför och fick till svar att de skulle göra som vi svenskar för att de bor i Sverige. Med andra ord så ska dom äta pizza ( från Italien ), ta in julgranen ( Tyskland ), äta Taccos ( Mexico ), drick vin ( bl a Frankrike ), dricka Whisky ( Skottland ), äta shuchi ( Japan ), äta Kinamat, Hamburgare ( USA ), osv, osv. Eller prata svenska och säga pojke, CD, svag, kyrka, hus, osv. Ord som alla kommer från andra länder och ibland har försvenskats.

Nej, sluta nu. Man kan tycka vad man vill om invandrare men de flesta kommer inte hit för att vi har mygg och knott på sommaren och svinkallt på vintern. De kommer hit för att någon försöker döda dom i sitt eget land. Grupper som slåss mot varann i tro att de till slut ska få makten och härligheten, men nästan alltid bara får ett ännu mer eländigt land.

Ta istället vara på allt gott de för med sig och låt dom integrera sig. Att de ofta bor ihop i grupper i olika stadsdelar beror på att ni inte lyssnar på dom och vill integrerar er. Ni vill inte förstå att de också är människor, men har ett ibland annat tankesätt och sätt att vara. Men vad är det som är rätt? Det som vi ca 9 miljoner ( minus alla invandrare i första och andra generation så blir det väl 7 miljoner kvar ) tycker och tänker eller det som de övriga miljarder människor på vår jord anser?

Men det är ju tur att vi anpassar oss så bra när vi utomlands. Pratar deras språk, äter deras mat och klär oss som dom. Dessutom så sitter vi då, kvinnor och män, i olika rum..  

Presentation

Omröstning

Vinket program är bäst?
 Allsång på Skansen
 Allsång på Liseberg
 Ser inte dom programmen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards