Alla inlägg under januari 2008

Av Lazarus - 12 januari 2008 09:20

Ja nu är klockan stax efter 9 och allt har inte blivit som det var tänkt. Gårdagen blev i rörigaste laget. Två mil från vårt hus blir brudens morfar påkörd av en bil och ligger på sjukhus. Nu är det så att gubben är av det segare slaget. trots ett antal volter och närkontakt med asfalt så klarade han sig med ett antal stygn i huvudet och en kropp som är mer blå än hudfärgad. Upp på alltihop så tillhör bruden den typen av människor som mer eller mindre hamnar i en annan värld vid sådana tillfällen och t ex åsknedslag. Så kvällen gick delvis åt till att lugna ner både henne, övriga och senare även den blivande mågen.Vi gick hem till honom och jag  hjälpte honom att diska och därefter tömma en flaska vin. Så just nu är jag lite mosig. Men det blir väl bättre om några timmar. Än så länge har man ju lite tid över till att lyssna på släktens kacklande. Ja, som du vet så är det ju en hel hög med folk här. Jag har blivit en djävul på slalom de senaste timmarna. Är det inte en människa i vägen så är det hundar, stolar eller väskor. Överallt. Men det är ändå skönt och ganska turligt att alla anhöriga fanns på samma ställe en dag som denna. Så lycka till svärfar, våra tankar är hos dig i dag, trots bröllop. Du är snart på benen igen.

Av Lazarus - 11 januari 2008 00:00

Nu är det så dags. Min äldsta dotter ska gifta sig i morgon. Ca 40 gäster ska komma. Vårt hus ser närmast ut som ett motell. Sängar överallt. Kylskåpet ser ut att räcka till ett mindre militärförband. Hos oss kommer totalt 9 personer att sova. Plus 3 hundar och alla loppor dom har med sig. Dessutom kommer det ikväll att komma ytterligare barn, mågar och barnbarn på besök. Och det gäller att tänka på allt. Små barn och "gamlingar" ska ha käk vid bestämda tider. I regel var 4:e timme. En av gästerna äter bara grönfoder, en annan ska ha O´boy till frukost, En tredje ska ha en Gammeldansk när hon kommer, en fjärde tål inte vissa skämt, en femte inte ägg. Så det blir nog muntert värre. Mitt upp i allt ska hundarna rastas, maten lagas, disken diskas. Men vi har ju varit med förr. Så sent som förra året gifte sig vår yngsta dotter. Så efter morgonens giftermål är det bara en gång kvar med henne som såg dagens ljus som stark 2:a. Det kanske blir nästa år, vi får se. Och jag ska hålla tal. Fy f-n för tal. Vem kom på det påfundet. Ge mig hans huvud på ett fat. För det måste väl vara en han. Jag tror han tänkte att, " jag inför ett tal. Det blir enda gången jag får prata under kvällen för sen kommer kärringarna igång". Eller så var det en kvinna som tänkte, " OK, du håller ett tal, men sen sitter du ner och håller käft". Kanske därför gubbarna alltid blir fullast på festerna....

Nåja, vi får väl se hur det går. Efter något att dricka kanske man inte bryr sig mer. Å andra sidan är det ju så dj-la kul att träffa hela släkten och leka lite sydländskt ( där ju alla träffas hela tiden ) . Det är faktiskt för sällan vi här i Norden gör det. Så välkomna lappdj-lar. Tänk på att det är eran tur om några år.....

Av Lazarus - 9 januari 2008 00:00

Här kastar man ut det ena efter det andra i hopp om att få igång folk. Som nu senast om blondiner. Tidigare om diverse andra saker. Då inställer sig följande frågor.

1. Är det ingen som läser min blogg? Jo, enligt räknaren är det nån enstaka själ om dagarna.

2. Håller alla med? Verkar konstigt.

3. Är man för flat och vill inte stöta sig? Ja, troligen är det nog det som gör det.

4. Eller är det rentav så att inläggen är för snälla? Det går ju att ändra på.

Så då börjar jag då:

A. Blondiner är dummare än folk med annan hårfärg.

B. Lever är gott

C. De som utför hedersmord ska dömas till döden

D. De som har misshandlat någon så svårt att de t ex måste amputera en arm så ska den som misshandla också amputera samma arm eller se till att den skadade under hela livet får en dräglig ersättning av misshandlaren.

E. Föräldrar ska ansvara för sina barn i alla lägen tills de är 18. Vad jag menar är att om t ex barnet har en massa P-böter, skulder mm så ska föräldrarna betala detta. Är det ett barn som t ex misshandlar någon ska föräldrar också delges ett visst ansvar.

F. Negrer är lika intelligenta som vita, bara de får samma chans. De som lever i Afrika har många gånger inte den chans som vi eftersom de sugs ut av de vita storbolagen. Finns det t ex ädelmetaller i ett land köper ett storbolag upp rättigheterna och en massa afrikaner tvingas att ta fram metallen till enormt låga löner. Är det rätt?

G. USA ska inte kunna lägga in sina Veto i t ex FN. Skriver alla på Kyotoavtalet ska USA kunna tvingas skriva på det.

F. Muslimer är också människor, det är bara en del av deras ledare som är odjuren.

G. Israeler ska tvingas att ta bort muren de håller på att bygga och tvingas till att bilda en gemensam regering med alla folk som lever i området. Israeler, judar, palestinier m fl.

H. Om banker lånar ut pengar till folk utan att kolla upp deras ekonomiska möjligheter att betala tillbaka ska få stå sitt kast. T ex SMS-lån.

I. Kvinnor ska inte "med automatik" ha rätt till barnen vid en skilsmässa. Det ska vara samma chans för pappan. Hon ska inte få avgöra besöksfrekvensen.

J. De som upprepade gånger hamnar i fängelse och visar att de egentligen inte klarar sig ute ska efter ett visst antal gånger inte släppas ut mer. Däremot är det bättre att höja dagsböter ordentligt efter betalningsförmåga. Har man ingen betalningsförmåga ska man in i finkan. Men är man rik ska man kunna " köpa " sig fri. Men inte för några 1000 kronor. Nej det ska vara några 100.000:- till kanske några miljoner. Det ska verkligen kännas. Pengarna kan sedan användas till utbildning av fångar som idag bara förvaras. Kan också delas ut till företag som ger fångar som kommer ut chansen till ett jobb. För jag tror att många faller tillbaka till brott för att de inte har ett jobb och inte får en chans de kanske borde ha. Det kanske inte är deras fel alltid att de hamnat där de hamnat. Samhället måste också ta sitt ansvar.

K. Skippa TV-licensen och andra avgifter som i stort alla ändå betalar och bara är dolda skatter. Lägg detta direkt på skatten.

L. Tvinga kommuner och landsting till balanserade budgetar. Inte som nu när man i praktiken stjäl pensionspengar från sina anställda för att slippa höja skatten. En brist som ändå måste betalas senare.


Nu djävla ska väl några vakna till liv och ge beröm eller skälla som f-n.

Av Lazarus - 8 januari 2008 00:00

Jag kan bara inte undanhålla denna länk till YouTube. Den är bara för underbar. Jag förundras dock lite över alla ord hon kan. Tyvärr kan hon inte få ut dom i den ordning hon borde...

Klicka på länken så får du se.

http://www.youtube.com/watch?v=WALIARHHLII&feature=related

Av Lazarus - 5 januari 2008 11:07

Ibland är det tur att man har bloggen att skriva av sig på. Igår fredag stod vi på jobbet och fikade. Det hela startade med att vi diskuterade olika julbelysningar och vilka som hade mer eller mindre. Sakta gled vi över i olika hustyper och storlekar i Södertälje. Vi kom bl a fram till att ”osvenskar” , d v s vissa av våra invandrare inte har gardiner och blommor framför fönstren, vilket gav till resultat att man kunde se in och se gubbarna sittandes i ett rum och tanterna i köket vilt babblandes. Jag tycket då att det är väl bara att låta dom göra som dom vill. Men se det gick inte. Jag frågade varför och fick till svar att de skulle göra som vi svenskar för att de bor i Sverige. Med andra ord så ska dom äta pizza ( från Italien ), ta in julgranen ( Tyskland ), äta Taccos ( Mexico ), drick vin ( bl a Frankrike ), dricka Whisky ( Skottland ), äta shuchi ( Japan ), äta Kinamat, Hamburgare ( USA ), osv, osv. Eller prata svenska och säga pojke, CD, svag, kyrka, hus, osv. Ord som alla kommer från andra länder och ibland har försvenskats.

Nej, sluta nu. Man kan tycka vad man vill om invandrare men de flesta kommer inte hit för att vi har mygg och knott på sommaren och svinkallt på vintern. De kommer hit för att någon försöker döda dom i sitt eget land. Grupper som slåss mot varann i tro att de till slut ska få makten och härligheten, men nästan alltid bara får ett ännu mer eländigt land.

Ta istället vara på allt gott de för med sig och låt dom integrera sig. Att de ofta bor ihop i grupper i olika stadsdelar beror på att ni inte lyssnar på dom och vill integrerar er. Ni vill inte förstå att de också är människor, men har ett ibland annat tankesätt och sätt att vara. Men vad är det som är rätt? Det som vi ca 9 miljoner ( minus alla invandrare i första och andra generation så blir det väl 7 miljoner kvar ) tycker och tänker eller det som de övriga miljarder människor på vår jord anser?

Men det är ju tur att vi anpassar oss så bra när vi utomlands. Pratar deras språk, äter deras mat och klär oss som dom. Dessutom så sitter vi då, kvinnor och män, i olika rum..  

Av Lazarus - 2 januari 2008 00:00

Har släpat mig till jobbet. Efter att dagen innan kunnat sova till 10 startade musiken i radion klockan 7. Så det var bara att släpa sig ur sängen, fram till toan och efter diverse utsäpp och rengörning fick man släpa sig vidare till frukosten. Sen vidare med bil till jobbet. Har nu slutat släpa, utan försöker bara på alla sätt hålla mig vaken. Strax innan lunch var det dags för en minitupplur. Vete f-n hur länge den pågick, men inte kändes det bättre. Hjälp....jag vill sovaaa.......

Men det tar väl bara någon dag innan man är uppe i varv igen. Brukar vara så.

Av Lazarus - 1 januari 2008 15:09

Jag tillhör dom som ändå har en liten smitta av homofobi. M a o tycker jag att dom får finnas, men kanske inte hur som helst eller allt för nära mig.

Men varför????

Titta på följande lilla lista:

Jonas Gardell, Mark Levengood, After Dark-gänget med Christer Lindarv i spetsen, Pecka Heino, Magnus Carlsson, Eva Dahlgren och många fler. Vad har dom gjort för ont egentligen? Jonas Gardel, vilken rolig prick. Han verkar ju bara vilja göra folk glad. MarK Levengood, vilken kille. Jag kan ine föreställa mig honom arg. Bara djävligt snäll. Igår såg jag After Dark på TV. Vilken show! Vilken självdistans! Inget man bara river av. Här har man tränat och tränat och tränat under säkert lång tid innan man visade upp sig. Ja och Pecka Heino är ju också bara snäll och vänlig. Magnus Carlsson som en gång sjöng i Barbados. Efter att han slutade har Barbados inte varit sig lik. Tyvärr inte Magnus heller. Eva Dahlgren till slut. Har följt hennes karriär sen hon krullhårigt sjöng i Melodiefestivalen. Vilken sångröst och vilka texter.  Så varför hacka på dom. Då dom vara som dom är. Dessutom smittar det inte. Så det går t o m att ta dom i hand.



Av Lazarus - 1 januari 2008 15:07

Potatisen står på spisen. När den är klar blir det gravlax. Sen är äntligen all julmat slut. Det blir ju lite trist att i en vecka mer eller mindre äta diverse julrester.

Presentation

Omröstning

Vinket program är bäst?
 Allsång på Skansen
 Allsång på Liseberg
 Ser inte dom programmen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards